• Slide image one
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three



Naptár

március 2024
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feliratozás hírlevélre




Joomla : tornarium.hu
Gyermekekért



 

Pacikázó

Irmával

Játékos, mozgásos, zenés foglalkozás tipegő kortól óvodás korig
mindazoknak, akik szeretnek szaladgálni, ugrálni.

Fókuszban a zene, a színek /csakrák, energiaközpontok/ és a játék /ugrálós, szaladós, gurulós, kics- és nagymozgásosak egyaránt/.

Együtt játszunk, gyermekek és a szülők is részesei az áramlásnak. A találkozások során az egyes csakrák és annak megfelelő területek játékos fejlesztésére kerül sor, kiegészítve „négy elem” játékokkal /tűz, víz, föld, levegő/. A sok ugrálás, mókázás, játék után megpihentetjük magunkat egy rövid kis meditációban, vagy szőnyegre kuporodásban.

A meditáció néhány jótékony hatása a gyermekre:

- segít kiépíteni az önbizalmat
- fejleszti az akaraterőt
- fejleszti a tanulási képességet
- elmulasztja a fóbiákat, félelmeket
- javítja a kapcsolatrendszereket
- csökkenti az agresszivitást
- segíti az önmegvalósítást…

A foglalkozásokon mindig egy-egy témára /csakrára/ fókuszálunk alaposabban, tesszük azt játékos, örömteli módon.

A témák:

- BIZALOM
- ÖRÖM
- ÉNKÉP
- SZERETET
- KOMMUNIKÁCIÓ

- MEGÉRZÉS

- HATÁROZOTTSÁG

A foglalkozások tartalma előre meghatározott, azonban minden estben igyekszik alkalmazkodni a jelenlevők igényeihez. A csoportok kis létszámúak, barátságos, intim hangulatúak.

A foglalkozások időtartama 45-50 perc.
A foglalkozások ára 1.200Ft/család, 5 alkalmas bérlettel 5.000Ft/család.

A foglalkozásra a korlátozott létszám miatt minden esetben bejelentkezés szükséges!

E-mail : Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Sms : +36 20 9422 131
A foglalkozáson is jelezheted a részvételi szándékodat a következő alkalomra.

A Pacikázó helyszíne a Tornárium Mozgásstúdió,

 időpontja péntekenként 10.00 és 11.00 óra.

Várunk szeretettel! :-)

 




AJURVÉDIKUS BABAMASSZÁZS
-A SZERETŐ ÉRINTÉS



HA SZERETNÉD BABÁDAT JOBBAN MEGISMERNI....

SIMOGATÓ KEZED ÁLTAL SZERETETEDET KIFEJEZNI....


A babamasszázs az összes létfontosságú – légzési, keringési, emésztő, kiválasztó, ideg és hormonális – rendszerre pozitív hatást gyakorol. Enyhíti a kólika, hasfájás, bélgáz és szorulás okozta kellemetlenségeket, nyugtatja az idegrendszert, ezáltal jótékonyan hat a baba alvására is.

Erősíti a baba – mama közti kötődést, magabiztosabbá teszi a szülőket a gyermekükkel való érintkezés során.

  

Ayurvedikus babamasszázs tanfolyam -ha szeretnél elsajátítani egy olyan technikát, amivel már néhány hónapos babádat is biztonsággal kényeztetheted!

„ Kapcsolataid tükrében fedezheted fel önmagadat.”/Krishnamurti/

 


A születés életünk első nagy feladata, az első nagy változás.

Átélése, megoldása egy életre szóló mintát ad. Belecsöppenni egy teljesen új, ismeretlen világba, mindnyájunknak nagy kihívás.

 

A babamasszázs segíti a testet, hogy az inkább kíváncsisággal, érdeklődéssel és nyitottsággal, semmint félelemmel, rettegéssel és fájdalommal alkalmazkodjon a kezdetben néha bizony túl sok, túl intenzív ingerrel, - fénnyel, zajjal, mozgással- teli világhoz.

A mama meghitt, biztonságot adó közelsége és a masszázs összes létfontosságú

– légzési, keringési, emésztőrendszeri, kiválasztó, ideg – és endokrin – rendszerre való pozitív hatása együttesen hat a viselkedésre is: csökken a félelem, az izgatottság, nő a bátorság, nyitottság, barátságosság.

Mindez hosszútávon megalapozza azt a testi-lelki- szellemi harmóniát, melyre egész életünkben szükségünk van!

 

Pszichológiai vizsgálatok egész sora bizonyította  már, hogy a gyermek egészséges fejlődéséhez nem elég az alapvető fizikai szükségletek – etetés, itatás, tisztába tevés stb… - kielégítése. A szeretet, a gyengédség, az odafigyelés, amit a gondozáson túl az öleléssel, érintéssel, babusgatással fejezünk ki, elengedhetetlen!

Túl azon, hogy a bőr ingerlésével, a masszázzsal neurológiailag is bizonyítottan jótékonyan hatunk az emésztésre, a légzési funkciókra, csökkentjük a stresszhormonok szintjét és javítjuk az immunrendszer működését, egyben megtesszük az első lépéseket azért, hogy gyermekünk kiegyensúlyozott pszichés működése által jobb alkalmazkodó, stresszkezelő és beilleszkedési képességre, valamint gazdagabb, magasabb szintű érzelmi – kapcsolati életre tehessen szert.

 

Az ayurvedikus babamasszázs egy olyan - Indiából származó - elméleti, filozófiai rendszerre alapul, amely az élet összes területére kiterjedően támpontokat ad az útvesztőkben való eligazodáshoz, és segítséget nyújt egy minden tekintetben előrevivő, eredményes életvitel kialakításához.

 

A Prakruti – az ember alkata, segít megismerni gyermekünk és önmagunk testi – lelki működését, nagyobb rálátást ad saját és babánk temperamentumára, az ennek megfelelő egyéni szükségletekre és a várható viselkedésre, testi – lelki reakciókra.

A megismerés és a mélyebb megértés pedig mindig segítségünkre van a felmerülő nehézségek elviselésében illetve magasabb szintű megoldásában!

 

Az ayurvedikus babamasszázs tehát nem csak a közvetlen testi kontaktus, a gyengéd érintés által, hanem egy mélyebb megismerés, megértés által is kihat a csecsemőkori kötődés jellegére, ami egy életen át meghatározza későbbi kapcsolatainkat!

 

Gyakorlati tudnivalók:

 


- Apukákákat, nagyszülőket is szeretettel várok!

 

- A babákat a köldökcsonk leesése után lehet masszázsra hozni. A felső korhatár nincs szigorúan meghatározva, 12 – 18 hónapos kor után azonban már nagyobb mozgásigényük miatt nehéz velük végigvinni a foglalkozásokat.

 

- Az ayurvedikus babamasszázs lépéseit és a hozzá tartozó elméleti ismereteket 4 alkalomra lebontva tudom átadni.

 

- Az első alkalom az ismerkedésé, és az elméleti alapoké.

A babáknak és nekünk is szükségünk lesz egy kis összehangolódásra, ráhangolódásra. Elmondom, hogy mi várható, miről lesz szó, mire lesz szükség, majd megismerkedünk az ayurvedikus filozófia alapjaival és az ayurvedikus babamasszázs hatásaival, valamint kitöltjük az un. „Prakruti” tesztet, ami a baba és a mama test- és személyiség típusát mutatja meg.

 

A további alkalmak a masszázsfogások elsajátításáról és további elméleti ismeretekről szólnak majd. Részletesebben is megismerkedünk a különböző test - és személyiség típusokkal, valamint a különböző (baba –mama) típusok közti kapcsolatok jellemzőivel.

 

- Az ayurvedikus babamasszázsban kiemelt jelentősége van az egyéni típusnak megfelelő olaj kiválasztásának és használatának. Az olajt a foglalkozások idejére biztosítom.

 

- A foglalkozások kötetlen, oldott légkörben zajlanak, ahol folyamatosan lehetőség van a babák egyéni igényeinek kielégítésére, a visszajelzésekre és a kérdésekre!

 

Várom szeretettel:  Bakos Adrienn

 A következő tanfolyam jelenleg szervezés alatt!

Jelentkezés a Tornáriumban,
Pencz Andrea, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 0620-341-49-41


 



 

 


 


 


 
xvideos