• Slide image one
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three
  • Slide image three



Naptár

március 2024
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feliratozás hírlevélre




Joomla : tornarium.hu
Fittségért
 
 
 
Órarendünkben különféle óratípusokat találhatsz. Mindegyik óra más és más, hogy heti edzésprogramodban váltogathasd a különféle mozgásfajtákat, ezzel erősítve hatásukat. Van néhány fontos dolog, ami minden óratípusban azonos:
 
Úgy állítottuk össze a mozgásanyagot, hogy kíméli az ízületeket, óvja a térdet, derekat, a gerincet.
 
Mindig saját tempódban dolgozz! Ugyanakkor próbáld követni az óravezető instrukcióit, figyelj az utasításaira, és igyekezz a lehető legpontosabban végrehajtani a gyakorlatokat – mindent a legjobb hatás elérése érdekében és hogy ne okozz sérülést, kellemetlen következményeket magadnak! De mindig a saját tempódban dolgozz, az épp aktuális állapotodhoz, hangulatodhoz, edzettségi szintedhez igazítva a terhelést, hiszen a saját testedet Te ismered a legjobban!
 
 
Ne hasonlítsd magadat másokhoz, a teljesítményedet csak önmagadhoz mérd! Adj időt magadnak a gyakorlatok megismeréséhez, és testednek az alkalmazkodáshoz.
MAGADÉRT DOLGOZZ, NE MAGAD ELLEN!
 
 

ALAKFORMÁLÁS

A dinamikusan váltakozó erősítő- és nyújtó gyakorlatok hatására az izomzat erőssé, karcsúvá válik, hatékonyan formálódik a csípő, a comb és a popsi. Kiemelt figyelmet kap a has és a hát, ill. a törzs mélyen fekvő izmainak a fejlesztése. Javul a testtartás, fokozódik az ízületek mozgékonysága, a mozgás harmonikussá válik. A gyakorlatok segítenek elsajátítani a lazítás, összpontosítás képességét, kitűnően oldják a test és a lélek feszültségét. Mindenkinek ajánlott!      Az órák hossza kb.65 perc, hétfőn, csütörtökön 18.00 órakor rövid relaxálással fejezzük be, e két óra hossza kb.80 perc.
 
 
 
 

FIT-BALL

A közkedvelt óriáslabdával dolgozunk ezen az órán. Cél most is a feszes, karcsú izomzat, előtérben tartva a törzs mélyen fekvő izmainak az erősítését. Az erősítő gyakorlatok hatására javul a testtartás, elillan a hátfájás. A labdán való úgynevezett dinamikus ülés állandóan tónusban tartja a hátizmokat, hasizmokat, combot és a feneket. Az egyensúlyozó mozgás pedig fokozza a porckorongok anyagcseréjét, így jótékony hatású a gerincre. Az óriáslabda mellett használunk egyéb eszközöket is, hogy még intenzívebbé tegyük az alakformálást. A labdán végzett gyakorlatok komoly erőfeszítést és összpontosítást igényelnek és a lehető legkevésbé terhelik az ízületeket. Könnyed, vidám  ám erőteljes óra. Az óra hossza kb.60 perc.
 


ZSÍRÉGETÉS,


Az óra folyamán az általános fittség összetevőit (állóképesség, erő, gyorsaság, hajlékonyság/mozgékonyság, koordináció) fejlesztjük. Célunk, hogy a kellemes időtöltés mellett olyan fizikális és mentális kihívást állítsunk magunk elé, ami segítségével fejlesztjük a kondicionális képességeinket, erősödünk, felfrissülünk. A bemelegítést követően általában a nagyobb izomcsoportokat dolgoztatjuk meg, változatos módon hol eszközökkel, hol egyszerű koreográfiával. Ezt követi egy erősítő jellegű blokk, különös tekintettel a kényes testrészekre, majd  az órát nyújtás, lazítás zárja. Edzőcipő használata ajánlott. Az óra hossza kb.60 perc.
 

 
xvideos